Small Group Training

Body Power

Body Power is een `Total Body work-out´ waarmee je calorieën verband, je conditie opbouwt en je lichaam in shape brengt.  Met deze begeleide training op muziek worden je spieren & botten bovendien sterker.

 

Bij Body Power trainen we met een barbell & losse gewichten. 

Vaak wordt de training uitgevoerd met bijpassende muziek, waarin je mij en mijn bewegingen volgt op maat van de muziek.

Maar ik zou Jessy niet zijn, als de training niet af en toe eens van formaat verandert ;-)

 

Jij kan steeds zelf bepalen hoeveel gewicht je neemt. Ik sta steeds klaar om je daarin te begeleiden!

Bootcamp

Bootcamp-workouts kunnen variëren, afhankelijk van hun focus.  Ze bevatten over het algemeen een intense mix van aerobics, krachttraining en snelheidselementen binnen elke les.  De ene bootcamp-training kan de nadruk leggen op lichaamsgewichtoefeningen, terwijl een andere de nadruk legt op oefeningen in militaire stijl.

Een bootcamp-training is een soort intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) - uitbarstingen van intense activiteit afgewisseld met intervallen van lichtere activiteit.
Bootcamps combineren kracht- en cardio-oefeningen voor een volledige verbranding van het lichaam.  Ze laten allemaal je hart sneller kloppen, laten je zweten en dagen je spieren uit.
Het hele concept kan een beetje intimiderend zijn, en ik lieg er niet om niet, deze trainingen zijn vaak zwaar :-)

Maar maak je geen zorgen; Er is voor iedereen een eerste keer! Het gaat erom de bewegingen te leren, je vorm aan te scherpen en sterker te worden.

 

Het is een work-out in groepsverband waarin het woord TEAM bovenaan staat. Samen kunnen we MEER aan!

 

En ook hier geldt mijn gezegde; Luister altijd naar je eigen lichaam!

HIIT

High Interval Intensity Training; De naam zegt het zelf al... Essentieel in deze work-out is een hoge hartslag!

Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert, waardoor je hartslag en ademhaling flink de lucht ingaan.

Deze intensieve inspanningen worden steeds gevolgd door korte pauzes van rust, waar je hartslag & ademhaling weer kunnen herstellen.

De intensiteit van de training kan volledig op jouw niveau afgestemd worden omdat een HIIT training in allerlei vormen en maten te doen is.

Jij bepaalt de intensiteit van jou training, maar ik ben er om je aan te moedigen en net dat ietsje meer te laten kunnen bereiken.

 

HIIT ; Een boost voor het 'Afterburn effect' !

Circuittraining

Een circuittraining is een Full Body-workout waarin we het hele lichaam trainen.

De training omvat een 'circuit'; 'Verschillende oefeningen (stations) die na elkaar worden uitgevoerd, met telkens een korte pauze tussenin.  Dit circuit kan je dan meermaals herhalen.  Het type oefeningen en de intensiteit kan variëren.  Ook de rusttijd varieert, maar is meestal vrij kort.

De oefeningen zijn zeer variërend, gaande van kracht oefeningen met eigen lichaamsgewicht (of extra gewichten zoals halters en kettlebells), conditionele oefeningen, tot core-stability oefeningen.

 

Het is dus een mix van kracht en uithoudingsvermogen!

 

BBB

Een BBB work-out is een training met focus op drie grote en belangrijke spiergroepen;

Benen / BILLEN / BUIK

De training zorgt ervoor dat de spieren in je buik, billen en benen goed worden getraind.

De les is zowel gericht op vetverbranding als het trainen van het uithoudingsvermogen van de spieren.

Een BBB-training is een spierversterkende workout voor het gehele lichaam.

 

Vaak trainen we op het ritme van de muziek,  maar soms kan het ook eens wat anders zijn :-) FUN gegarandeerd!

Pilates

Pilates richt zich op het verbeteren van flexibiliteit, kracht en lichaamsbewustzijn door middel van gecontroleerde bewegingen.
Pilates is een intensieve, maar zachte krachttraining voor je hele lichaam om kracht, balans en mobiliteit te stimuleren.
Trainingen richten zich op je "corehouse" (buikspieren, onderrug, bekkenbodem, heupen en bilspieren).  Je core is continu actief tijdens de training, maar je zult ook andere gebieden raken.